Vi trenger alt helsepersonellet vi har

Tove Elise Madland (AP), som sitter i helse- og omsorgskomitéen på Stortinget forstår at kiropraktorene føler seg tilsidesatt.
Hun følger argumentasjonen om at dette kuttet kan føre til et todelt helsevesen.

Tove Elise Madland (Ap) sitter i helse- og omsorgskomitéen. Foto: stortinget.no

Det er i et intervju med Haugesunds Avis i dag at stortingsrepresentanten uttrykker sin forståelse for kiropraktorenes frustrasjon, og sier at hun ser det samfunnsøkonomiske perspektivet.

– Vi trenger alt helsepersonellet vi har. At de føler seg tilsidesatt, skjønner jeg.

– Jeg følger argumentasjonen om at noen har råd til å kjøpe seg kiropraktortimer, og derav kan komme seg raskere tilbake i arbeid, sier hun.

Hun forklarer kuttet med at man i et budsjett er nødt til å gi og ta, og at dette kuttet er gjort for å skape rom for andre satsinger.

Frustrert

Det var kiropraktor Regy Selsaas som først ble kontaktet av avisen etter at han hadde blåst ut sin frustrasjon i sosiale medier. Han minner om at sykefraværet i Norge er urovekkende høyt, og at mye av sykefraværet skyldes muskel- og skjelettplager. Han frykter at dette kuttet fører til et klasseskille i samfunnet, og synes det er skuffende at profesjonen ikke blir sett på som en viktig ressurs på lik linje med andre helsefaglige yrker.

– Vi bidrar til samfunnet ved å redusere belastningen på det offentlige helsevesenet, uttaler han til Haugesunds Avis.

Han synes det er bekymringsfullt å se et forslag som vil gjøre det vanskeligere for folk å få den hjelpen de trenger.

-De som har god økonomi, har råd til å komme til oss. De med dårligere får ikke tilbudet, sier han videre i intervjuet.

Øystein Ogre som er Generalsekretær i NKF har også uttalt seg i saken. Han bekrefter at også foreningen er sjokkert og frustrert over regjeringens kuttforslag. Han forventer at folks terskel for å kontakte kiropraktor kan bli høyere hvis det blir vedtatt.
Saken i Haugesunds Avis ligger bak betalingsmur.